Idag lagade jag mat – i mitt eget kök! Vad det säger om hembiträdesfrågan och skatterna kan ni säkert föreställa er.
Nå, jag totade iallafall ihop en riktigt smaklig måltid; Wallenbergare med potatismos, gröna ärtor och lingonsylt. Lingonen var utmärkta, ty de hade jag kokat själv av norrländska bär. Biffarna var precis så lättsmälta och härliga som bara kalvfärsbiffar med äggulor och grädde kan bli. Moset var lite tyngre och smaksatt med lite grädde. Ärtorna var av arten Findus.
Ett utförligt recept på Hackad kalvfilé à la Wallenberg hittar ni här. Det är en mycket lättlagat rätt som kräver få ingredienser. Smeten kan tillredas en liten stund i förväg. När det är dags att servera, är det bara att panera biffarna och steka dem ett par minuter. Även potatisen kan förberedas, skalas och tärnas, och sätts sedan på elden 20 minuter innan serveringsdags.
Och ja, jag serverade lingonen ur gräddkannan. Tyvärr stod inget lämpligare kärl till buds.