På vift med en glesbygdssyster

Jag har haft besök av min glesbygdssyster, den norrländska sirenen, några dagar och är en smula matt. Redan på torsdagen slarvade jag bort skolväskan på Musslan och halsduken på Riche så studier har varit uteslutet de senaste dagarna. Det är märkligt hur det man kan gå när man skall dricka en öl och vara hemma senast elva. Vi började med konjaksglögg redan klockan fem och det angav tonen för resten av kvällen.

Dagen därpå var det bokförlagsfest. Vi anlände punktligt klockan nio och var verkligen inne på sång och dans men i källaren var det knäpp tyst förutom en späd stämma som ägnade sig åt högläsning. Det var verkligen tur att kvällen avlöpte någotsånär lyckligt och att vi inte ramlade ner i fontänen.

Söndagens adventsgudstjänst var dock inte ämnad för mig som vid det laget kände mig om en verkligt hemsk människa som icke förtjänade något annat än Alka-selzers, om ens det. Med ansatta steg styrde jag kosan till Debaser vid sjutiden och lyssnade på syrrans julmusik samt en och annan tysk dänga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *