En sommarledig antecknar, del 7

Ett av de finare kontoren i stan måste tillhöra Acne, så snart de fått allt i ordning och flyttat in. Lokalen på Lilla Nygatan är helt enkelt makalös. En stor trappa går rakt fram från entrén upp genom huset och slutar i ett mindre rum med opakt glastak. En mer pompös vandring upp till företagets hjärta, designavdelningen, kan man knappast tänka sig (jag förutsätter att man disponerar lokalen på det sättet).

Igår var det alltså fest i de nya loklalerna i Gamla stan. Något knussel var det alls inte frågan om, åtminstone inte med tanke på den enormt välfyllda baren (pressen bjöds dessutom på finmiddag innan, folk från Kitsune spelade skivor). Den pompösa salen, som upptog hela gaveln mot Lilla Nygatan, hade apterats till festlokal och catwalk. Här var både pardörrar och fönster försedda med pampiga överstycken. Takhöjden var som ett par tre gärdesvåningar. Överallt var det folk och det var varmt. Merparten av stans gå-ut-klientel fanns på plats.

Nästa stora folkskockschock befann sig ute i gränden, mittemot Mårten Trotzig. Här var stans största rökruta placerad, knappast till grannarnas förtjusning (mycket riktigt, de klagade och festen fick stängas). Restaurangerna här fick ett enormt uppsving på sina toalettavdelningar. En stor byggnadsställning var uppsatt precis utanför. Här kunde modellerna ta sig till stora salens catwalk under visningen.

Vad mer? I den helt överfulla baren på nedre botten träffade jag Doktor Kärlek. Han pratade helt osammanhängande och dillade om en våning på Kaptensgatan där min bror hade bott (och då hör till saken att jag saknar bror). Han hade dock försett sig med två drinkar, vilket får ses som förmildrande omständigheter.

Ett av de mindre genomtänkta inslagen var någon sorts tämligen fånig show med lite dans och lite naket. Tänk exotiska människor och exotisk dans. Lite unket, det var inte speciellt snyggt gjort och det kändes last-last-season. Men det kan man förlåta, då det överiga var tämligen magnifikt (ungeför som under IT-yran…).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *